Βρετανία: «Μη χάσουμε και άλλο καλοκαίρι» - Άρση lockdown ζητούν επιχειρηματίες της εστίασης

Βρετανία: «Μη χάσουμε και άλλο καλοκαίρι» - Άρση lockdown ζητούν επιχειρηματίες της εστίασης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:52 Δημιουργία 04/05/21, 14:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άρση του lockdown νωρίτερα, ζητούν Βρετανοί βουλευτές και επιχειρηματίες της εστίασης, καθώς χθες καταγράφηκε μόλις ένας θάνατος από κορωνοϊό στη χώρα.

Όπως αναφέρει μάλιστα, η Daily Mail, ακόμα και ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο αντίστοιχος Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστός και ως «Καθηγητής Lockdown» μεταξύ των Βρετανών, είναι αισιόδοξος για το μέλλον, λόγω της επιτυχούς εξέλιξης των εμβολιασμών, με την απειλή του τρίτου κύματος μειώνεται.

Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, σύμφωνα με το Βρετανό επιδημιολόγο, δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί νέο lockdown, ενώ τα λεγόμενά του, θα αποτελέσουν το βασικό επιχείρημα όσων ζητούν από τον Μπόρις Τζόνσον να επισπεύσει την άρση των περιορισμών.

«Πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να επισπευθεί η άρση των περιορισμών. Μεγάλο μέρος της κανονικότητας μπορεί να επανέλθει. Η χώρα θα χάσει κι άλλο καλοκαίρι, αν οι περιορισμοί δεν αρθούν σύντομα», τόνισε ο βουλευτής Τόρις.

Ο Μπόρις Τζόνσον, αρνείται προς το παρόν, οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρη άρση των περιορισμών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό το επόμενο βήμα για την άρση των μέτρων θα έρθει σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 17 Μαΐου, όταν και θα επιτραπεί να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους μεγάλα γκρουπ ατόμων, μικρά γκρουπ σε εσωτερικούς χώρους, η διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και τα διεθνή ταξίδια.

Ο καθηγητής Φέργκιουσον, υποστηρίζει πως η εμβολιαστική εκστρατεία φαίνεται να πηγαίνει τόσο καλά, που μπορεί να κρατήσει τον ιό σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και κατά τη διάρκεια του επόμενου φθινοπώρου και χειμώνα, όταν και οι ειδικοί φοβούνται για νέα έξαρση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα είναι πολύ λιγότερες και ότι δεν υπάρχει περίπτωση του βρετανικό σύστημα υγείας να «βουλιάξει», όπως έγινε φέτος.

Αν σου άρεσε κάνε