Pfizer: Ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου το χάπι για τον Covid

Pfizer: Ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου το χάπι για τον Covid

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:26 Δημιουργία 28/04/21, 12:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διαθέσιμο έως τα τέλη της χρονιάς θα μπορούσε να είναι το πειραματικό φάρμακο της Pfizer κατά της Covid-19, που λαμβάνεται από το στόμα στις πρώτες ενδείξεις της ασθένειας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Albert Bourla στο CNBC.

Η εταιρεία που ανέπτυξε μαζί με τη γερμανική BioNTech το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο από τις ΗΠΑ κατά κορωνοϊού ξεκίνησε τον Μάρτιο κλινική δοκιμή πρώιμου σταδίου νέας αντιικής θεραπείας για τη νόσο. Ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς πρωτεάσης, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων ιογενών παθογόνων όπως ο HIV και η ηπατίτιδα C.

Εάν οι κλινικές δοκιμές πάνε καλά και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το εγκρίνει, θα μπορούσε να διανεμηθεί στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη της χρονιάς, δήλωσε ο Bourla.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι το φάρμακο, που λαμβάνεται από το στόμα, θα μπορούσε να είναι game changer, διότι τα άτομα που πρόσφατα μολύνθηκαν με τον ιό θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εκτός νοσοκομείων. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το φάρμακο θα αποτρέψει την πρόοδο της νόσου και τις νοσηλείες.

Αν σου άρεσε κάνε