Εμβόλιο Johnson & Johnson: Στα «σκουπίδια» 15 εκατ. δόσεις

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Στα «σκουπίδια» 15 εκατ. δόσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:26 Δημιουργία 01/04/21, 10:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την καταστροφή 15 εκατ. δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε η Johnson & Johnson ανακοίνωσε καθώς δεν πληρούσαν τον ποιοτικό έλεγχο και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πώς αυτό το πρόβλημα θα επηρεάσει τις μελλοντικές παραδόσεις.

Σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία, υπήρξε πρόβλημα με ένα συστατικό που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο, το οποίο παράγεται στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, σε εγκατάσταση που ανήκει στην Emergent Biosolutions, μία από τις δέκα εταιρείες που η J&J χρησιμοποιεί για να επισπεύσει την παρασκευή του εμβολίου.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, υπάλληλοι του εργοστασίου, που παρασκευάζουν εμβόλια για την J&J και την AstraZeneca μπέρδεψαν κατά λάθος τα συστατικά των εμβολίων πριν από αρκετές εβδομάδες, προσθέτοντας ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι απέδωσαν το περιστατικό σε ανθρώπινο λάθος.

Η εταιρεία δήλωσε πως το πρόβλημα εντοπίστηκε και κοινοποιήθηκε στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενώ πρόσθεσε πως στέλνει στο εργοστάσιο περισσότερους ανθρώπους για να επιβλέπουν την παρασκευή.

Το εργοστάσιο της Emergent δεν είχε ακόμη εγκριθεί από την FDA για να συμμετάσχει στην παρασκευή των εμβολίων, ανέφερε η J&J, με την Emergent να αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η J&J είχε δεσμευτεί να παράσχει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έως τα τέλη Μαρτίου και 80 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι ο στόχος αυτός ναι μεν εξακολουθεί να ισχύει ωστόσο θεωρεί πιο πιθανή την παράδοσή τους το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου.

Αν σου άρεσε κάνε