Ο Ερντογάν «έφαγε» και τον αναπληρωτή διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Ο Ερντογάν «έφαγε» και τον αναπληρωτή διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:38 Δημιουργία 30/03/21, 09:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απομακρύνθηκε από τη θέση του ο Murat Cetinkaya σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα - Έκκληση για στήριξη της λίρας απευθύνει ο Ερντογάν - Έκανε λόγο για σχέση win-win

Εκτός της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας βρίσκεται και ο – τέως πλέον - αναπληρωτής διοικητής της, Murat Cetinkaya, καθώς απομακρύνθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Mustafa Duman διορίστηκε νέος αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, όπως αναφέρεται στο διάταγμα, στο οποίο δεν δίνεται λόγος για την αλλαγή αυτή, αλλά ούτε και περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Στο μεταξύ, τη στιγμή που η λίρα κατρακυλά όλο και περισσότερο, ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνει στους Τούρκους πολίτες έκκληση για στήριξη των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έκανε λόγο για σχέση win- win και κάλεσε για κατάθεση χρυσού και συναλλαγμάτων των πολιτών στην τράπεζα, προκειμένου να κερδίσουν τόσο αυτοί από τα επιτόκια που θα λάβουν όσο και οι τράπεζες από τις καταθέσεις για να κινηθεί η οικονομία.

Αν σου άρεσε κάνε