Επίθεση Γαλλίας στη Ρωσία για Sputnik-V: «Μέσο προπαγάνδας και όχι υγειονομικής βοήθειας»

Επίθεση Γαλλίας στη Ρωσία για Sputnik-V: «Μέσο προπαγάνδας και όχι υγειονομικής βοήθειας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:52 Δημιουργία 26/03/21, 11:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη Ρωσία κατηγόρησε ο Γάλλος ΥΠΕΞ για χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V ως εργαλείο για τη διάδοση της επιρροής της Μόσχας, και όχι ως τρόπο για την καταπολέμηση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

«Όσον αφορά τη διαχείρισή του, το εμβόλιο Sputnik V είναι περισσότερο μέσο προπαγάνδας και επιθετικής διπλωματίας παρά μέσο αλληλεγγύης και υγειονομικής βοήθειας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ ΛεΝτριάν στο ραδιόφωνο της France Info.

Ο ΛεΝτριάν συμπλήρωσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα χρησιμοποιούν τα εμβόλιά τους για να αποκτήσουν επιρροή στο εξωτερικό «ακόμη και πριν εμβολιάσουν τους δικούς τους πληθυσμούς».

Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η Ρωσία είχε ανακοινώσει «με μεγάλη προβολή στα μέσα ενημέρωσης» ότι θα παραδώσει 30.000 δόσεις στην Τυνησία.

Η πρωτοβουλία Covax που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ είχε ήδη παραδώσει 100.000 δόσεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, με 400.000 ακόμη να αναμένονται τον Μάιο, πρόσθεσε. «Αυτό είναι το πραγματικό έργο αλληλεγγύης, αυτό είναι η αληθινή συνεργασία στον τομέα της υγείας» πρόσθεσε.

Η Ρωσία καταχώρισε το Sputnik V τον Αύγουστο, εν όψει των δοκιμών μεγάλης κλίμακας, προκαλώντας ανησυχίες πολλών ειδικών για τη γρήγορη διαδικασία που ακολούθησε.

Αν σου άρεσε κάνε