Βρετανία: Με διαβατήριο Covid στις παμπ

Βρετανία: Με διαβατήριο Covid στις παμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:57 Δημιουργία 26/03/21, 10:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μηδενικοί θάνατοι καταγράφηκαν στις περισσότερες περιοχές στην Αγγλία για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, ενώ στο Λονδίνο σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 1,5 θάνατοι καθημερινά την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υγείας.

Οι λοιμώξεις είναι πλέον υψηλότερες στα παιδιά ηλικίας 10 έως 19 ετών, με περίπου 1 στα 1.000 να είναι θετικά στον ιό, πολλά χωρίς συμπτώματα.

Διαβατήριο στις παμπ

Τα σχέδια για «διαβατήριο εμβολιασμού ώστε να επιτραπεί η είσοδος σε παμπ» συνεχίζουν να αποτελούν πρωτοσέλιδo στον βρετανικό Τύπο. Η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι υπάρχουν σχέδια για εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα, βάσει της οποίας θα μπορούσε να αποδείξει κάποιος αν είναι εμβολιασμένος ή αν έχει αρνητικό τεστ, ώστε να αρθούν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Η εφημερίδα γράφει ότι η εφαρμογή είναι μέρος της κριτικής που διενεργείται από τον Μάικλ Γκόουβ και θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες εκδηλώσεις, όπως σε γάμους και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Όμως οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων χαρακτήρισαν την ιδέα «ανεφάρμοστη» και «δαπανηρή».

Ο Guardian προτείνει να καταστούν υποχρεωτικά τα πιστοποιητικά Covid για τις παμπ, με σκοπό να ενθαρρυνθούν και οι νέοι ως προς τον εμβολιασμό. Υπάρχουν φόβοι στην κυβέρνηση ότι όσοι ανήκουν σε ομάδες χαμηλότερης ηλικίας είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν το εμβόλιο -και η εμπειρία στο Ισραήλ έδειξε περισσότερη απάθεια από άτομα κάτω των 35 ετών, που πιστεύουν ότι θα είναι καλά, ακόμα κι αν νοσήσουν.

Οι πιλοτικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τους λεγόμενους ελέγχους «Covid Status Certification» αναμένεται να συμπεριληφθούν σε κυβερνητικές δοκιμές τους επόμενους μήνες για το πώς να ανοίξετε με ασφάλεια μεγάλες εκδηλώσεις. επισημαίνει η εφημερίδα Telegraph.

Από τη Δευτέρα, θα επανέλθει ο κανόνας των έξι στην Βρετανία για συνάντηση σε εξωτερικούς χώρους ενώ θα ξεκινήσουν τα υπαίθρια αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, γκολφ και τένις.

Στις 12 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα βήματα της άρσης των περιορισμών, όπου το σλόγκαν «παραμείνετε σε εγρήγορση» αναμένεται να αντικαταστήσει το υπάρχον «παραμονή στο σπίτι».

Αν σου άρεσε κάνε