Προστασία μέχρι και ένα έτος προσφέρει το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona

Προστασία μέχρι και ένα έτος προσφέρει το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:30 Δημιουργία 22/03/21, 17:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, EpiVacCorona, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Ντένις Μαντούροφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

«Δυο βιομηχανικοί συνεργάτες εμπλέκονται στην παραγωγή του EpiVacCorona, η εταιρεία Geropharm στην Αγία Πετρούπολη και η Vector-BiAlgam στο Νοβοσιμπίρσκ. Μέχρι σήμερα, έχουν παραχθεί οι πρώτες 365.000 διπλές δόσεις και μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν εξασφαλίσει την κυκλοφορία 5,5 εκατομμυρίων σετ δόσεων» ανέφερε ο Μαντούροφ, στη διάρκεια συνάντησης με τον Πούτιν.


Ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Vector, Ρινάτ Μαξίτοφ τόνισε πως τον Απρίλιο έχει προγραμματιστεί η παραγωγή 1,5 εκατομμυρίου δόσεων, τον Μάιο θα φτάσουν στα τρία εκατομμύρια και τον Ιούνιο στα πέντε εκατομμύρια.

«Περιμένουμε πως το εμβόλιο θα παρέχει προστασία για ένα χρόνο απέναντι στον ιό. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορείτε να εμβολιαστείτε ξανά με το συγκεκριμένο σκεύασμα όσες φορές θέλετε, σε ετήσια βάση» πρόσθεσε ο Μαξίτοφ.

Αν σου άρεσε κάνε