Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Εν όψει αποφάσεων η Ε.Ε. σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Εν όψει αποφάσεων η Ε.Ε. σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:09 Δημιουργία 12/03/21, 19:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ενόψει της παρουσίασης της τελικής πρότασης της Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με προσχέδιο που επικαλείται το Reuters,τα 27 κράτη-μέλη καλούνται να αποφασίσουν αν θα είναι πρόθυμα να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα τα οποία έχουν λάβει έγκριση για όλη την Ένωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ή και για όσους έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια, η χρήση των οποίων επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες χώρες, όπως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και το κινεζικό εμβόλιο.

Ήδη, η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν αγοράσει το Sputnik-V, αν και δεν έχει λάβει άδεια χρήσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Παράλληλα, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να αποτρέπουν τις διακρίσεις σε βάρος εκείνων που δεν έχουμε εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού. Παράλληλα θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για τα τεστ και την ανάρρωση όσων νόσησαν.

Αν σου άρεσε κάνε