Οι υπερ-δαπάνες για έργα υποδομών φέρνουν... «γκρίνιες» στο Κογκρέσο

Οι υπερ-δαπάνες για έργα υποδομών φέρνουν... «γκρίνιες» στο Κογκρέσο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:27 Δημιουργία 05/03/21, 10:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε για περισσότερο από μία ώρα με μία διακομματική ομάδα μελών του Κογκρέσου, αναφορικά με την προσπάθεια του Λευκού Οίκου για ένα μαζικό άλμα στις δαπάνες των προγραμμάτων αποκατάστασης των υποδομών, που τελούν υπό κατάρρευση στις ΗΠΑ.

Το μεγάλο εμπόδιο, όπως ήταν και πριν από μια δεκαετία παραμένει, η εξασφάλιση τρισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται σε νέες δαπάνες, όταν το Κογκρέσο και τα μέλη του δεν έχουν τη βούληση να αυξήσουν τους φόρους ούτε να βρουν νέες πηγές εσόδων για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης και αναβάθμισης των υποδομών.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ συναντήθηκαν με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοκρατικού προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών Πίτερ Ντιφάζιο, αλλά και του Σαμ Γκρέιβς, υψηλόβαθμου Ρεπουμπλικάνου στην αναφερόμενη επιτροπή.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στην έναρξη της συνάντησης ότι έχει ως στόχο για τις ΗΠΑ «να ηγηθούν και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλο το φάσμα των υποδομών» προσθέτοντας ότι με αυτό «γινόμαστε συγκριτικά πολύ πιο ανταγωνιστικοί παγκοσμίως».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να αποκαλύψει το ύψος των οικονομικών κονδυλίων που ο Μπάιντεν θα επιδιώξει να δαπανήσει για υποδομές ή τον τρόπο εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων.

Ο Ντιφάζιο δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι ο Μπάιντεν «θέλει να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το θέλει αυτό να είναι μεγάλο και αισθάνεται ότι αυτό θα είναι καθοριστικό για το πακέτο ανάκαμψης».

Ο Γκρέιβς δήλωσε ότι το πρόγραμμα για τις υποδομές, πρέπει να είναι διακομματικό και ότι είναι απαραίτητος ένας μηχανισμός χρηματοδότησης.

Αν σου άρεσε κάνε