Ντόναλντ Τραμπ: Θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία το 2024;

Ντόναλντ Τραμπ: Θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία το 2024;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:35 Δημιουργία 01/03/21, 08:15

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο πολιτικό κόμμα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα διασπούσε τους Ρεπουμπλικανούς.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου εγκατέλειψε την εξουσία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα το 2024.

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης έντονα τον διάδοχό του, λέγοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ έχει περάσει από το «πρώτα η Αμερική στο τελευταία η Αμερική».

Η ομιλία στη CPAC στο Ορλάντο (Φλόριντα) έρχεται εβδομάδες αφότου ο Τραμπ αθωώθηκε σε δίκη κατηγορίας για το ρόλο τους στην εισβολής στο Καπιτώλιο.

Η εμφάνισή του στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Ορλάντο την Κυριακή αποδεικνύει τη την επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η διάθεση του συνεδρίου - που ξεκίνησε την Πέμπτη - ήταν εξαιρετικά υπέρ του Τραμπ, με οπαδούς, όπως ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ και ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ μεταξύ των ομιλητών.

Ο πρώην πρόεδρος παραμένει αποκλεισμένος από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook και το Twitter.

Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ;

Ο 74χρονος πρώην πρόεδρος ενθαρρύνθηκε από υποστηρικτές όταν εμφανίστηκε στη σκηνή στο Hyatt Regency Hotel. Πολλοί στο πλήθος δεν φορούσαν μάσκες.

«Στέκομαι μπροστά σας σήμερα για να δηλώσω ότι το απίστευτο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν από τέσσερα χρόνια δεν έχει τελειώσει», είπε.

«Μαζευόμαστε σήμερα το απόγευμα για να μιλήσουμε για το μέλλον - το μέλλον του κινήματός μας, το μέλλον του κόμματός μας και το μέλλον της αγαπημένης μας χώρας».

Απέρριψε κάθε ιδέα ότι μπορεί να ξεκινήσει ένα νέο πολιτικό κόμμα - χαρακτηρίζοντας τις φήμες ότι θα το έκανε ως «fakew news».

«Δεν θα ήταν υπέροχο; Ας ξεκινήσουμε ένα νέο κόμμα για να χωρίσουμε την ψήφο μας και να μην κερδίσουμε ποτέ», αστειεύτηκε. «Έχουμε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Θα ενωθεί και θα είναι ισχυρότερο από ποτέ», συνέχισε.

Παρά το γεγονός ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και επικρίθηκε έντοντα κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Ιανουάριο, αναφορές δείχνουν ότι ο Τραμπ παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στη βάση των ψηφοφόρων του.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι έχασε τις εκλογές του Νοεμβρίου από τους Δημοκρατικούς εξαιτίας της εκλογικής απάτης και υπαινίχθηκε σε μια άλλη πορεία το 2024, λέγοντας: «Στην πραγματικότητα γνωρίζετε ότι μόλις έχασαν τον Λευκό Οίκο. Αλλά ποιος ξέρει - ποιος ξέρει; Μπορώ να αποφασίσω ακόμη και να τους νικήσω για τρίτη φορά, εντάξει; »

Επέκρινε τέλος τη νέα διοίκηση ασκώντας κριτική στον Τζο Μπάιντεν για την αντιστροφή της σκληρής του γραμμής σχετικά με τη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων. «Όλοι γνωρίζαμε ότι η διοίκηση του Μπάιντεν θα ήταν κακή, αλλά κανείς από εμάς δεν φανταζόταν καν πόσο άσχημα θα ήταν και πόσο μακριά έφυγαν θα πάνε» , είπε.

Αν σου άρεσε κάνε