Αυστραλία: Η κυβέρνηση ρίχνει

Αυστραλία: Η κυβέρνηση ρίχνει "γέφυρες" για να κλείσει το χάσμα με τη Facebook 

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:00 Δημιουργία 19/02/21, 19:17

Τρόπους για να εκτονωθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοφιλούς εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης Facebook με την κυβέρνηση της Αυστραλίας αναζήτουν κυβερνητικά στελέχη στην Καμπέρα.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ δήλωσε ότι είχε σήμερα συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος εξόδου από αυτήν την κόντρα.

Η Αυστραλία δήλωσε ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει το σχέδιο νόμου της που έχει στόχο να υποχρεώσει τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης για την αναδημοσίευση περιεχομένων τους.

Χθες, Πέμπτη, για να δείξει την αντίθεσή του σ' αυτό το νομοσχέδιο, το Facebook κατέστησε αδύνατη για τους Αυστραλούς την δημοσίευση συνδέσμων με ειδησεογραφικά άρθρα και δεν ήταν δυνατή πλέον η επίσκεψη σελίδων των μέσων ενημέρωσης της χώρας από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κάλεσε το Facebook να δώσει τέλος στις "απειλές" και να "επιστρέψει στο τραπέζι" των διαπραγματεύσεων.

Ο Σκοτ Μόρισον υπενθύμισε ότι το αυστραλιανό σχέδιο νόμου παρακολουθείται στενά από πολλούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι μίλησε γι'αυτό σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και τον ομόλογό του του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Το Facebook δείχνει από την πλευρά του να έχει οχυρωθεί στις θέσεις του, κρίνοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο "αγνοεί εντελώς" τις σχέσεις που έχει η πλατφόρμα με τα μέσα ενημέρωσης. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να θέσει σε εφαρμογή περιορισμούς αυτού του είδους.

Αν σου άρεσε κάνε