Η Κομισιόν ετοιμάζει νέα συμφωνία με τη Moderna για τα εμβόλια

Η Κομισιόν ετοιμάζει νέα συμφωνία με τη Moderna για τα εμβόλια

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 17/02/21, 13:31

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να τριπλασιάσει τις παραγγελίες του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παράγει η Moderna σε άλλη μία προσπάθεια των Βρυξελλών να προετοιμαστούν καλύτερα απέναντι στην εμφάνιση νέων παραλλαγών ιού επισπεύδοντας τις εκστρατείες εμβολιασμού των κρατών του μπλοκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη συμφωνία για προμήθεια επιπλέον 150 εκατ. δόσεων από το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna , διαθέτοντας την επιλογή για ακόμη 150 εκατ. το επόμενο έτος, ανέφεραν άτομα σχετικά με το θέμα τα οποία επικαλούνται οι Financial Times.

Η ΕΕ διαθέτει ήδη συμφωνία για την αγορά 160 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο της Moderna.

Η ΕΕ έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί τις συμφωνίες με τις φαρμακοβιομηχανίες αλλά και την αργοπορία των εγκρίσεων των διαθέσιμων εμβολίων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Νωρίτερα οι BioNTech και Pfizer επιβεβαίωσαν άλλη μία συμφωνία που υπέγραψαν με Βρυξέλλες για να παραδώσουν επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου τους στην ΕΕ- πέρα από την υπάρχουσα συμφωνίας για 300 εκατ. δόσεις- και με την επιλογή να διατεθούν ακόμη 100 εκατ. δόσεις.

Αν σου άρεσε κάνε