Συλλήψεις πέντε Ρώσων και Λίβυου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία

Συλλήψεις πέντε Ρώσων και Λίβυου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 17/02/21, 12:16

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν πέντε Ρώσους, ανάμεσα στους οποίους ένας ύποπτος τζιχαντιστής, κι έναν Λίβυο, που επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας προς την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι συνοριοφύλακές μας, που σταθμεύουν στην περιφέρεια της Ναρλιτσά στη Χατάι (νότια Τουρκία), συνέλαβαν έξι άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα από τη Συρία προς την Τουρκία, έναν Λίβυο και πέντε Ρώσους» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ των Ρώσων που συνελήφθησαν περιλαμβάνεται μια γυναίκα, η οποία καταζητούνταν ως ύποπτη για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε το υπουργείο.

Μια άλλη ύποπτη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, νεοζηλανδικής υπηκοότητας και συνοδευόμενη από τα δύο παιδιά της, συνελήφθη αυτή την εβδομάδα από τις τουρκικές αρχές στα συριακά σύνορα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Συρία, το 2011, η Τουρκία υπήρξε ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης τζιχαντιστών οι οποίοι ήθελαν να μεταβουν σ' αυτή την εμπόλεμη χώρα.

Ενώ για χρόνια κατηγορούνταν ότι κλείνει τα μάτια στις διελεύσεις αυτές, η Άγκυρα ανακοινώνει τώρα τακτικά συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών που εισέρχονται στο έδαφός της.

Αν σου άρεσε κάνε