Μπ. Τζονσον: «Μονόδρομος» για τα ταξίδια τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μπ. Τζονσον: «Μονόδρομος» για τα ταξίδια τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:25 Δημιουργία 15/02/21, 16:07

Απαραίτητη προϋπόθεση για ασφαλείς μετακινήσεις στο εξωτερικό, είναι η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον.

«Αναπόφευκτα θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για ιδέες όπως αυτή, να μπορείτε να δείξετε ότι έχετε εμβολιαστεί κατά της Covid -όπως ακριβώς πρέπει να δείξετε ότι έχετε εμβολιαστεί κατά του κίτρινου πυρετού ή άλλης ασθένειας - για να ταξιδέψετε κάπου στο εξωτερικό. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ πιθανό, νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί», τόνισε ο Μπ. Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απέκλεισε παράλληλα την πιθανότητα τέτοιου είδους πιστοποιητικά να απαιτούνται για την είσοδο των πολιτών σε παμπ ή άλλα καταστήματα στο εσωτερικό της χώρας.

«Αυτό που δεν θα έχουμε σε αυτήν τη χώρα είναι τα διαβατήρια εμβολιασμού για να σας επιτρέψουμε να πάτε στο μπαρ ή κάτι τέτοιο» τόνισε.

Να σημειωθεί πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού ήταν πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό το ευκολότερο άνοιγμα του τουρισμού και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να χαιρετίζει την εισήγηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στην επιστολή που είχε στείλει στην πρόεδρο της Κομισιόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη».

Αν σου άρεσε κάνε