Ερντογάν: Προκλητικός και μαινόμενος... κατά Μητσοτάκη

Ερντογάν: Προκλητικός και μαινόμενος... κατά Μητσοτάκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:16 Δημιουργία 10/02/21, 13:01

Ιδιαίτερα προκλητικός και επιθετικός απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό εμφανίστηκε σε νέες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι τον «προκάλεσε».

Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν τράβηξε περαιτέρω το σχοινί, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να «γνωρίζει τη θέση του», όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αφού μας προκαλείς, πώς μπορούμε να σε συναντήσουμε; Μάθε πρώτα τη θέση σου. Αν πραγματικά θέλεις ειρήνη, μη με προκαλείς. Αν δεν γνωρίζεις τη θέση σου, αυτό σημαίνει πως αναποδογύρισες το τραπέζι και έφυγες από αυτό. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι», δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP, σύμφωνα με το BBC.

«Αν συνεχιστεί έτσι, δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι μαζί σου», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε πως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της λύσης των δύο κρατών και τόνισε πως είτε το δέχεται η Ελλάδα είτε όχι, οι συζητήσεις για την Κύπρο δεν μπορούν να αφορούν σε λύση που περιλαμβάνει την ομοσπονδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Αθήνα «κάνει λάθος» αν βασίζεται στην ξένη στήριξη. «Θα πρέπει να ξέρετε πως η Τουρκία στέκεται στο ύψος της και ξέρει να κάνει αυτό που χρειάζεται, όταν έρθει η ώρα», είπε, προσθέτοντας πως «θα μάθετε καλά τους τρελούς τους Τούρκους».

Προειδοποίησε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να θυματοποιούνται από το 50ετές αδιέξοδο.

Αν σου άρεσε κάνε