Σε σταδιακή χαλάρωση του lockdown για τον κορονοϊό το Βέλγιο

Σε σταδιακή χαλάρωση του lockdown για τον κορονοϊό το Βέλγιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:33 Δημιουργία 05/02/21, 18:23

Το Βέλγιο αναμένεται σήμερα να επιτρέψει στα κομμωτήρια να επαναλειτουργήσουν στα μέσα του μήνα, χαλαρώνοντας λίγο τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, καθώς τα σοβαρά κρούσματα μειώνονται στη χώρα.

Η βελγική κυβέρνηση, οι επικεφαλής των περιφερειών και οι υγειονομικοί συζητούν τη χαλάρωση των περιορισμών, προκειμένου να επιτρέψουν σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και πιθανόν στους ζωολογικούς κήπους και τους χώρους κάμπινγκ να ανοίξουν εκ νέου στις 13 Φεβρουαρίου, το νωρίτερο.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο δήλωσε πως η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί στη συνάντηση, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως η αρχή μιας ευρείας κλίμακας χαλάρωσης.

«Η επιδημιολογική κατάσταση απλά δεν το επιτρέπει αυτό», υπογράμμισε χθες, ενώπιον του κοινοβουλίου.

Το Βέλγιο έχει καταγράψει περισσότερους από 21.000 νεκρούς από τη νόσο COVID-19 μεταξύ του πληθυσμού του των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, ο βαρύτερος κατά κεφαλήν απολογισμός σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες.

Μείωση σε θανάτους και εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ωστόσο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανοδική τάση, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο αριθμός των θανάτων δείχνουν να μειώνονται.

Οι υγειονομικές αρχές είπαν, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πως το βρετανικό στέλεχος αντιπροσωπεύει περίπου το 16% των θετικών στον κορvνοϊό διαγνώσεων, ένα μικρότερο μερίδιο σε σύγκριση με τους αρχικούς φόβους.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια έχουν κλείσει από τον Οκτώβριο και επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ. Τα σχολεία και τα καταστήματα λειτουργούν.

Η βελγική κυβέρνηση επισημαίνει πως χρειάζεται να έχει λιγότερα από 800 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα και 75 εισαγωγές σε νοσοκομεία ημερησίως για μια περίοδο 3 εβδομάδων, προτού αρχίσει να χαλαρώνει σημαντικά τους κανονισμούς του λοκντάουν. Οι αριθμοί αυτοί ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 2.349 και 121 αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε