Νότια Κορέα: «Προσοχή» στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65

Νότια Κορέα: «Προσοχή» στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:01 Δημιουργία 05/02/21, 13:51

Προσοχή όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού, συνέστησε η συμβουλευτική επιτροπή της Νότιας Κορέας σε ότι αφορά στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

Όταν εγκριθεί, αυτό θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που θα πάρει το πράσινο φως για επείγουσα χρήση στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και η λήψη μιας απόφασης που θα περιορίζει τη χρήση του θα μπορούσε να περιπλέξει την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας, η οποία έχει ως προτεραιότητα τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας και τους ηλικιωμένους.

Η νοτιοκορεατική εθνική φαρμακευτική επιτροπή συνέστησε τη χρήση του εμβολίου για αυτούς που είναι άνω των 18, αλλά συνέστησε προσοχή όσον αφορά την χρήση του για αυτούς που είναι άνω των 65, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αξιολόγησης της Ασφάλειας των Τροφίμων και των Φαρμάκων.

"Η επιτροπή αυτή εισηγήθηκε να χορηγηθεί το εμβόλιο σε ανθρώπους άνω των 18, όπως συνέστησε η Ευρώπη, αλλά συνέστησε προσοχή όσον αφορά την απόφαση να εμβολιαστούν αυτοί που είναι άνω των 65, καθώς δεν έχουν συλλεγεί ακόμη επαρκή δεδομένα", σημείωσε ο Λι Ντονγκ-χι.

Η σύσταση αυτή γίνεται μετά την είδηση ότι ευρωπαϊκές χώρες προγραμματίζουν να περιορίσουν την χορήγηση του εμβολίου αυτού στους νεώτερους ανθρώπους ή εξετάζουν το ενδεχόμενο να το κάνουν αυτό, λόγω ανεπαρκών στοιχείων για την αποτελεσματικότητά του στους ηλικιωμένους.

Η AstraZeneca και ο επικεφαλής των κλινικών δοκιμών του εμβολίου έχουν δηλώσει ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί καλή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους.

Η Σεούλ υπέγραψε συμφωνία τον Δεκέμβριο με την AstraZeneca για την εξασφάλιση 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, με το πρώτο φορτίο να αναμένεται στη χώρα ακόμη και αυτόν τον μήνα.

Η AstraZeneca υπέβαλε αίτημα για έγκριση για επείγουσα χρήση του εμβολίου της στις 4 Ιανουαρίου στη Νότια Κορέα, η οποία σκοπεύει να τη χορηγήσει εντός 40 ημερών.

Η επιτροπή που θα κάνει την τελική εξέταση του εμβολίου θα λάβει υπόψη της επίσης τις αποφάσεις ρυθμιστικών αρχών του εξωτερικού, πρόσθεσε ο Λι.

Η Νότια Κορέα θέλει να εμβολιάσει περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ως τον Ιούλιο, έχοντας ως στόχο να επιτύχει ανοσία της αγέλης ως τον Νοέμβριο, έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η χώρα αναμένεται να λάβει 117.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αυτόν τον μήνα μέσω του παγκόσμιου προγράμματος κατανομής των εμβολίων COVAX, μαζί με σχεδόν 2,6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Παράλληλα η Νότια Κορέα χορήγησε σήμερα έγκριση υπό όρους για τη χρήση θεραπείας αντισωμάτων κατά της COVID-19 της Celltrion Inc, δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας των Φαρμάκων Κιμ Γκανγκ-λιπ.

Το υπουργείο αποφάσισε να εγκρίνει την χρήση της θεραπείας αυτής υπό την προϋπόθεση να υποβληθούν τα αποτελέσματα της τρίτης κλινικής δοκιμής της, διευκρίνισε ο ίδιος.

Πρόκειται για το πρώτο φάρμακο που έχει παρασκευαστεί στη χώρα και που λαμβάνει τέτοια έγκριση.

Αν σου άρεσε κάνε