Ο Κόντε παραμένει στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας

Ο Κόντε παραμένει στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 04/02/21, 17:03

Την πρόθεση του για παραμονή στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας εξέφρασε την Πέμπτη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

Ο κ. Κόντε ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα ως αξιόλογο συνομιλητή κατά την διάρκεια της θητείας του, αλλά και τους ‘φίλους της κυβερνητικής συμμαχίας που πιστά συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του πολιτικού προγράμματος’

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή δουλειά» στον Μάριο Ντράγκι. Επίσης τόνισε πως «με αποκαλούν σαμποτέρ, αλλά μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε αλλού για να βρούμε τους σαμποτέρ. Πάντα εργάστηκα και θα εργαστώ για το καλό της χώρας».

Κλείνοντας, ο κ Κόντε απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα του τέως συνασπισμού που συνεργάστηκαν από κοινού: Στο Κίνημα 5 «Αστέρων είπε ‘είμαι και θα είμαι εδώ». Στο Δημοκρατικό Κόμμα και LeU ( Liberi e Uguali) είπε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σε ένα έμπρακτο πολιτικό σχέδιο το οποίο είχε αρχίσει να αποδίδει καλούς καρπούς».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, με την παρέμβασή του αυτή, ο Κόντε από την μία στήριξε το αίτημα των Πέντε Αστέρων για υπουργοποίηση πολιτικών προσώπων και, από την άλλη, δεν απέκλεισε την συμμετοχή του στην νέα κυβερνητική ομάδα.

Μέρος των ιταλικών μέσων ενημέρωσης κάνει αναφορά σε ενδεχόμενη μετακίνησή του Κόντε από την πρωθυπουργία στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αν σου άρεσε κάνε