Ο Ακάρ δεν υποχωρεί από τις βλέψεις της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο

Ο Ακάρ δεν υποχωρεί από τις βλέψεις της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 02/02/21, 09:05

Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφέροντας ότι η Άγκυρα υποστηρίζει πως τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται με πολιτική λύση, στο πλαίσιο του διαλόγου.

Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των διοικητών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας είπε ότι πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη.

«Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο όνομα της αποφυγής συγκρούσεων, την οποία αποφάσισαν ο πρόεδρός μας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες γείτονές μας προσήλθαν σε ορισμένες εξ αυτών, σε κάποιες όχι. Έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και πιστεύουμε ότι αυτές οι συναντήσεις μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τον Φεβρουάριο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις, δύο στην Αθήνα και μία στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Περιμένουμε ότι η τέταρτη θα λάβει χώρα ξανά στην Αγκυρα. Το έχουμε εκφράσει με διάφορους τρόπους. Οπως υποστηρίζαμε πάντοτε, θέλουμε τα προβλήματα να επιλυθούν με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μέσω διαλόγου και σχέσεων καλής γειτονίας και όλοι να ζουν με ασφάλεια», είπε ο ίδιος.

Για την Κύπρο

Ανέφερε επίσης ότι «συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε και να παρακολουθούμε τα δικαιώματα, τη συνάφεια και τα συμφέροντα των αδελφών μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο και την Κύπρο με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με την ίδια προσοχή και ευαισθησία όπως πάντα».

«Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε αλλαγές πολιτικής, αλλά από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι αυτά τα γεγονότα μπορούν να επιλυθούν πολιτικά και θέλουμε να τα λύσουμε. Εργαζόμαστε γι αυτό», ανέφερε ο Ακάρ.

Αν σου άρεσε κάνε