Υπόθεση Ναβάλνι: Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρλ Μισέλ και Βλαντιμίρ Πούτιν

Υπόθεση Ναβάλνι: Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρλ Μισέλ και Βλαντιμίρ Πούτιν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:23 Δημιουργία 22/01/21, 13:09

Tηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφορικά με την υπόθεση κράτησης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν για τη σοβαρή ανησυχία της ΕΕ και των κρατών μελών της για τις πρόσφατες εξελίξεις και κάλεσε να σεβαστεί πλήρως και άνευ όρων τα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι.

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι η ΕΕ είναι ενωμένη στην έκκλησή της προς τη Ρωσία να απελευθερώσει γρήγορα τον Ναβάλνι και να προχωρήσει στην έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, με πλήρη διαφάνεια και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την πρόθεσή του να συγκαλέσει στρατηγική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Η επικοινωνία αφορούσε επίσης την πανδημία του COVID-19 και τη σημασία της παγκόσμιας αλληλεγγύης και της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμησή της.

Τέλος, συζήτησαν την ανάγκη να ενισχύσουν την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και να επιδιώξουν λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερες λύσεις.

Αν σου άρεσε κάνε