Υπόθεση Ναβάλνι: Τις εκκλήσεις των δυτικών θα «αγνοήσει» το Κρεμλίνο

Υπόθεση Ναβάλνι: Τις εκκλήσεις των δυτικών θα «αγνοήσει» το Κρεμλίνο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:40 Δημιουργία 19/01/21, 13:34

Ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως «δε θα λάβει υπ' όψιν» τις εκκλήσεις των δυτικών χωρών για την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι, εκφράζοντας παράλληλα «ανησυχία» για τις εκκλήσεις του πολέμιου του Κρεμλίνου για «παράνομες» μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, εξέδωσε σήμερα η Μόσχα.

«Πρόκειται για απολύτως εσωτερική υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναμειχθεί σε αυτήν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ καταγγέλλοντας παράλληλα τις «ανησυχητικές» εκκλήσεις του Ναβάλνι προς τους υποστηρικτές του να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Ωστόσο πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο δεν φοβάται τις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη την Κυριακή, μόλις πάτησε το πόδι του στη Ρωσία από την Γερμανία, όπου μεταφέρθηκε δηλητηριασμένος από νευροτοξικό παράγοντα τύπου Novichok. Εχει τεθεί σε κράτηση 30 ημερών εν αναμονή δίκης για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής του.

Η Λιθουανία, η Εσθονία και η Λετονία ζήτησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συζητήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την μεταχείριση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ναβάλνι πρέπει να λογοδοτήσει για την παραβίαση των όρων της αναστολής ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί και απέρριψε ως «ανοησίες» την ιδέα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Αν σου άρεσε κάνε