Μήνυμα Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη

Μήνυμα Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:29 Δημιουργία 15/01/21, 13:54

Μήνυμα προς την Ελλάδα για συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος, ενόψει της εκκίνησης των διερευνητικών επαφών της Αθήνας με την Άγκυρα.

Μιλώντας μετά από εγκαίνια μουσείου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «το αίτημα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα θετικό ζήτημα για εμάς. Οι διερευνητικές επαφές μπορούν να ξεκινήσουν. Οι εκπρόσωποί μας μπορούν να συναντηθούν, ενώ το ίδιο μπορώ να κάνω κι εγώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Έχουμε πει πως μπορούμε να κάνουμε αυτά τα βήματα», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας: «Είναι ένα θέμα που αξιολογούμε. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Θα το μελετήσουμε με τον οργανισμό εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Ερντογάν είπε: «Μέχρι σήμερα, η ΕΕ δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις της προς εμάς. Από το 1963 προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα διαδικασία».

Αν σου άρεσε κάνε