Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Τραμπ την Ουάσινγκτον

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Τραμπ την Ουάσινγκτον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:18 Δημιουργία 12/01/21, 15:15

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ουάσινγκτον, αναφέροντας τις «επείγουσες συνθήκες» λόγω της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη την Τετάρτη μετά την κατάληψη του Καπιτωλίου από ταραχές που υποκίνησε ο Τραμπ.

Χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας "μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση" η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ δήλωσε ότι η ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου απαιτεί μια "διαφορετική προσέγγιση" σε σχέση με παλαιότερες ορκωμοσίες. "Παρότι θα αποτανθώ σε μια ευρεία κατηγορία τοπικών, περιφερειακών και ομοσπονδιακών εταίρων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων μας, απευθύνω έκκληση προς το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να προσαρμόσει την προσέγγισή του στην Ορκωμοσία με πολλούς συγκεκριμένους τρόπους", έγραψε η Μπάουζερ σε επιστολή της προς τον Τσαντ Γουλφ, τον εκτελούντα χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας.

Αναφορές για περαιτέρω προγραμματισμένες βίαιες διαδηλώσεις εξακολούθησαν να κυκλοφορούν πριν από την Ημέρα της Ορκωμοσίας και η εντολή του Τραμπ τη Δευτέρα επιτρέπει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να βοηθήσει την πόλη σε οποιαδήποτε επείγουσα αντίδραση.

Το FBI προειδοποίησε το προσωπικό του για πιθανές εξεγέρσεις και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας, ειδικά εάν ο Τραμπ απομακρυνθεί από το αξίωμα πριν ο Μπάιντεν αναλάβει να νέα του καθήκοντα στον Λευκό Οίκο.

Αν σου άρεσε κάνε