Τραμπ: Διαφωνώ με το αποτέλεσμα, αλλά θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας

Τραμπ: Διαφωνώ με το αποτέλεσμα, αλλά θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:20 Δημιουργία 07/01/21, 11:13

Για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, αφότου το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν στις εκλογές, στη σκιά των βίαιων επεισοδίων στο Καπιτώλιο με την εισβολή οπαδών του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τραμπ, ο ίδιος δήλωσε ότι «παρόλο που διαφωνώ απολύτως με το αποτέλεσμα των εκλογών, και τα στοιχεία με επιβεβαιώνουν, εντούτοις θα υπάρξει ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου».

«Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρηθούν μόνο οι νόμιμες ψήφοι. Ενώ αυτό αντιπροσωπεύει το τέλος της μεγαλύτερης πρώτης θητείας στην προεδρική ιστορία, είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα, τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές πιστοποίησε επισήμως το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι το Κογκρέσο επικύρωσε την ψηφοφορία του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων. Ο κ. Μπάιντεν έλαβε 306 ψήφους ενώ ο κ. Τραμπ 232.

Προηγήθηκε η απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια.

Αν σου άρεσε κάνε