Εισβολή στο Καπιτώλιο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 01:49 Δημιουργία 07/01/21, 01:45

Ειδικές δυνάμεις της αμερικανικής αστυνομίας απομάκρυναν τον όχλο από το Καπιτώλιο, ενώ επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσιγκτον.

Το Κογκρέσο ανέστειλε τη συνεδρίαση, ενώ σε εικόνες που μεταδόθηκαν εμφανίστηκαν άνδρες των αρχών να έχουν τραβήξει όπλα και να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους εισβολείς διαδηλωτές.

Η αστυνομία εκκένωσε τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν και κατέλαβαν τις αίθουσες του Κογκρέσου. Ένας από τους διαδηλωτές που είχε εισβάλλει στη Γερουσία φώναξε: «Ο Τραμπ είναι ο νικητής των εκλογών».

Χρειάστηκαν τουλάχιστον 4 ώρες προκειμένου να καταφέρουν οι αρχές να εκκενώσουν το κτίριο από τους εισβολείς.

Μέλη της Εθνοφρουράς καθώς και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας αναπτύχθηκαν άμεσα γύρω από το Καπιτώλιο, ενώ εξελίχθηκαν συγκρούσεις μέσα και έξω από το κτίριο ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς του Τραμπ.

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι έχουν τραυματιστεί και αστυνομικοί.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00 τοπική ώρα (01.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην πρωτεύουσα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (13.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ.

Αν σου άρεσε κάνε