Χονγκ Κονγκ: Μαζικές συλλήψεις ακτιβιστών για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης

Χονγκ Κονγκ: Μαζικές συλλήψεις ακτιβιστών για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:09 Δημιουργία 06/01/21, 12:59

Σε συλλήψεις 53 ατόμων προχώρησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, μετά από εφόδους που έκανε, κατά δημοκρατικών ακτιβιστών σήμερα Τετάρτη.

Οι αρχές υποστηρίζουν πως η περυσινή ανεπίσημη ψηφοφορία για την επιλογή υποψηφίων της αντιπολίτευσης στις εκλογές της πόλεως αποτελούσε μέρος σχεδίου για την «ανατροπή» της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στις εφόδους που έγιναν τα ξημερώματα σε 72 σημεία, συνελήφθησαν πολλοί από τους επιφανέστερους φιλοδημοκρατικούς ακτιβιστές του Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση καταστολής από τότε που το Πεκίνο επέβαλλε έναν νέο, αμφιλεγόμενο νόμο για την ασφάλεια στην πρώην Βρετανική αποικία, τον Ιούνιο του 2020.

Οι μαζικές συλλήψεις συνδέονται με μια πρωτοφανή, ανεξάρτητα οργανωμένη και μη δεσμευτική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ώστε να επιλεγούν υποψήφιοι της αντιπολίτευσης για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν και δεν έχουν ακόμα διενεργηθεί.

Στις εφόδους συμμετείχαν περίπου 1.000 αστυνομικοί και έρευνες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων στα γραφεία μιας εταιρείας δημοσκοπήσεων και μιας νομικής εταιρείας.

Ο υπουργός αρμόδιος για την Ασφάλεια, John Lee, δήλωσε πως η ομάδα σχεδίαζε να προκαλέσει «σοβαρή βλάβη» στην κοινωνία και πως οι αρχές δεν θα ανεχθούν ανατρεπτικές ενέργειες.

Αν σου άρεσε κάνε