Βελγικές Αρχές: Υπερβολικά υψηλό και επικίνδυνο το επίπεδο των κρουσμάτων Covid-19

Βελγικές Αρχές: Υπερβολικά υψηλό και επικίνδυνο το επίπεδο των κρουσμάτων Covid-19

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:53 Δημιουργία 11/12/20, 15:44
Στάσιμες σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παραμένουν οι μολύνσεις κορονοϊού και οι νοσηλείες στο Βέλγιο, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές.

Οι βελγικές αρχές απηύθυναν και πάλι έκκληση να περιορισθούν «αυστηρά» οι επαφές σε εσωτερικούς χώρους, όπου ο ιός μεταδίδεται «πολύ πιο εύκολα».

Στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, αυτή η χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραφε καθημερινά κατά μέσο όρο 2.165,3 νέες μολύνσεις, μόνο κατά 2% λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στην πράξη, οι νέες μολύνσεις σχεδόν δεν μειώνονται πια εδώ και δύο εβδομάδες, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο Στίβεν Βαν Γκαχτ ένας από τους εκπροσώπους των αρχών για την κρίση αυτή.

Όσο για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, το Βέλγιο εξακολουθεί να καταγράφει περίπου 200 την ημέρα, παρόλο που ο αριθμός των κατειλημμένων κλινών έχει μειωθεί κατά περισσότερο από το μισό μετά την κορύφωση των αρχών Νοεμβρίου. «Το βάρος που δέχονται τα νοσοκομεία εξακολουθεί να είναι υπερβολικά αυξημένο», προειδοποίησε ο Βαν Γκαχτ.

«Αντίθετα με την Ολλανδία ή τη Γερμανία, ευτυχώς δεν διαπιστώνουμε ακόμη νέα γενική άνοδο», όμως «δυστυχώς η σημερινή επιπεδοποίηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα υπερβολικά υψηλό και επικίνδυνο επίπεδο», δήλωσε ο ιολόγος.

«Η καμπύλη θα επιλέξει σύντομα μια πλευρά, προς τα κάτω ή προς τα πάνω, (...) όλα είναι τώρα ζήτημα επιμονής» στις προσπάθειες, συνέχισε.

Ο Βαν Γκαχτ υπογράμμισε πως ο υγρός και κρύος καιρός των δύο τελευταίων εβδομάδων «παίζει σαφώς το παιγνίδι του ιού», επειδή «περνάμε περισσότερο παρά ποτέ τον χρόνο μας σε εσωτερικούς χώρους». «Αντισταθείτε, σας παρακαλώ, στον πειρασμό να συναντηθείτε σε εσωτερικό χώρο, μην βλέπετε παρά μόνο τη μία και μοναδική κοντινή επαφή σας», ζήτησε υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό οι εσωτερικοί χώροι «να αερίζονται τακτικά».

Το Βέλγιο κατέγραφε σήμερα το πρωί συνολικά 600.397 κρούσματα του κορωνοϊού και 17.692 θανάτους, σύμφωνα με το δημόσιο ινστιτούτο υγείας Sciensano.

Εδώ και έξι εβδομάδες στη χώρα έχει επιβληθεί νέο μερικό lockdown (τα σχολεία παραμένουν ανοικτά), το οποίο συνδέεται με το δεύτερο κύμα που την έπληξε σκληρά.

Εντούτοις οι περιορισμοί χαλάρωσαν με την επαναλειτουργία, την 1η Δεκεμβρίου, των εμπορικών καταστημάτων για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

Για τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από κάθε νοικοκυριό να μην δεχθεί παρά μόνο έναν εξωτερικό επισκέπτη (δύο όσοι ζουν μόνοι). Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ από τα μεσάνυκτα έως τις 05:00.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε