Δεν μας αγγίζουν οι κυρώσεις, το μήνυμα Ερντογάν στην ΕΕ

Δεν μας αγγίζουν οι κυρώσεις, το μήνυμα Ερντογάν στην ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:40 Δημιουργία 09/12/20, 12:31

Έντονα εριστικός κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μια μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθεί η στάση της Ένωσης απέναντι στην Άγκυρα, μετά από τις προκλήσεις προς Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, πιθανές κυρώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να επηρεάσουν ιδιαίτερα την Τουρκία, τόνισε ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών των κρατών - μελών του μπλοκ, στην οποία θα συζητηθεί - μεταξύ άλλων - και η κοινή τους στάση έναντι της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν σημείωσε ακόμη ότι η Ένωση δεν έδρασε ποτέ με ειλικρίνεια έναντι της χώρας του, ούτε «τήρησε τις υποσχέσεις της» έναντι της Τουρκίας, ενώ συμπλήρωσε ότι οι «τίμιοι και ειλικρινείς», μεταξύ των ηγετών των χωρών της ΕΕ, είναι «εναντίον τέτοιων μέτρων».

«Μας έχουν υποβάλει σε κυρώσεις από καιρού εις καιρόν, έτσι κι αλλιώς» είπε ακόμη ο Ερντογάν.

Στέλνοντας μήνυμα προς την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η χώρα του δεν πρόκειται να δεχθεί επιζήμιο συμβιβασμό για τα «δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο», καλώντας εκ νέου την Αθήνα σε διάλογο.

Όσον αφορά πιθανές επαφές του με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα μιλήσει με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του μόλις εκείνος αναλάβει τα καθήκοντα του, στις 20 Ιανουαρίου

Αν σου άρεσε κάνε