Πούτιν - Μέρκελ: Συζήτηση εφ'όλης της ύλης - Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αν. Ουκρανία και εμβόλια

Πούτιν - Μέρκελ: Συζήτηση εφ'όλης της ύλης - Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αν. Ουκρανία και εμβόλια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:00 Δημιουργία 07/12/20, 15:48

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Άγγελα Μέρκελ σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους μέσω των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών σε σχέση με τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές μέσω των υπουργείων Υγείας για θέματα που άπτονται των εμβολίων κατά της Covid-19.

Στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έδωσαν έμφαση στην αναγκαιότητα να επιλυθούν τα ζητήματα των πληγέντων κατοίκων κατά την διάρκεια της διένεξης, εκφράζοντας την πρόθεση τους να συνεχίσουν την περαιτέρω συνεργασία τους στο πλαίσιο της ομάδας του Μίνσκ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Στο ζήτημα της διένεξης στην Ανατολική Ουκρανία, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη προόδου σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων των συμφωνιών του Μίνσκ του 2015, όπως και των αποφάσεων των ‘τεσσάρων της Νορμανδίας’( Ρωσίας, Γερμανίας , Γαλλίας , Ουκρανίας-σ.σ) που ελήφθησαν πέρυσι στο Παρίσι".

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε