Το Ιράν ξεπέρασε τα 1 εκατ. κρουσμάτων του κορονοϊού

Το Ιράν ξεπέρασε τα 1 εκατ. κρουσμάτων του κορονοϊού

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/12/20, 14:31

Το Ιράν έγινε την Πέμπτη η 14η χώρα παγκοσμίως που ξεπερνά τα 1 εκατ. κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Ειδικότερα, για το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 13.922 νέα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το σύνολο των μολύνσεων σε 1.003.494.

Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 358 σε σχέση με την Πέμπτη, με το σύνολο των θυμάτων του κορονοϊού στο Ιράν να φτάνει τα 49.348 μέχρι σήμερα.

Εδώ και μερικές ημέρες ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών μοιάζει να μειώνεται λίγο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Για τον Νοέμβριο ο μέσος όρος των νεκρών ημερησίως ήταν πάνω από 400.

Μπροστά στη διπλή πρόκληση των αμερικανικών κυρώσεων και της πανδημίας, το Ιράν δεν επέβαλε ποτέ γενική καραντίνα προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της ασθένειας, καθώς οι αρχές φοβούνταν τον αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

Ωστόσο από τις 21 Νοεμβρίου έχουν κλείσει τα μη απαραίτητα καταστήματα στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές για διάστημα δύο εβδομάδων.

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις του Ιράν, ανάμεσά τους η Τεχεράνη, όπως και οι πρωτεύουσες των 30 επαρχιών της χώρας.

Εδώ και μερικές ημέρες οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει χαλάρωση κάποιων περιορισμών σε αρκετές περιοχές του Ιράν, περιλαμβανομένης της Τεχεράνης.

Ο Αλιρεζά Ζαλί, αρμόδιος για τον συντονισμό κατά της επιδημίας στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε χθες ότι η Τεχεράνη θα περάσει από το Σάββατο στον πορτοκαλί συναγερμό, από τον κόκκινο που είναι τώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα τεμένη θα παραμείνουν κλειστά, όμως θα ανοίξουν τα μη απαραίτητα καταστήματα.

Αν σου άρεσε κάνε