Ερντογάν: «Το Παρίσι καίγεται και τα γαλλικά ΜΜΕ αυξάνουν τις αντιτουρκικές ειδήσεις»

Ερντογάν: «Το Παρίσι καίγεται και τα γαλλικά ΜΜΕ αυξάνουν τις αντιτουρκικές ειδήσεις»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:12 Δημιουργία 01/12/20, 14:57

Βολές κατά της Γαλλίας εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως την ώρα που το Παρίσι «καίγεται», τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν ειδήσεις που αυξάνουν την ένταση με την Τουρκία, ενώ εξέφρασε την «ανησυχία» του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Τ. Ερντογάν είπε: «Όσοι κατηγορούν τη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, παίζουν το παιχνίδι των 'τριών πιθήκων', δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω, στις σοβαρές σκηνές που διαδραματίζονται στη Γαλλία. Ενώ το Παρίσι καίγεται, τα γαλλικά MME αντί να μεταδίδουν αυτά αυξάνουν τις αντιτουρκικές ειδήσεις. Δεν περιμένουμε άλλη στάση από τη χώρα που ανακρίνει για ώρες αυτούς που επικρίνουν τις γελοιογραφίες για τον Προφήτη μας. Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε τίποτε άλλο»

Στη συνέχεια εξέφρασε τις ...ανησυχίες της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που δεν θα καταφέρουν να γονατίσουν την Τουρκία στοχεύουν τις θεμελιώδεις αξίες μας. Επιτίθενται στην κυβέρνησή μας, στον στρατό μας, στη θρησκεία μας, στην αμυντική μας βιομηχανία, τις επενδύσεις μας, στις έρευνές μας στην Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη χώρα μας να επιτύχει τους στόχους τους. Αλλά δεν θα πετύχουν. Ό,τι και να κάνουν δεν θα είναι σε θέση να πετύχουν».

Ακόμα πιο επιθετικές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Η Γαλλία έχει αίμα στο παρελθόν της. Καθώς ο Μάκρον πιέζεται στο πεδίο της πολιτικής, αυξάνει συνεχώς τη δοσολογία της αντι-τουρκικής ρητορικής και της Ισλαμοφοβίας. Η Τουρκία έχει δίκιο. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζει η Γαλλία είναι πειρατές που διασχίζουν τις θάλασσες. Η Γαλλία, της οποίας η αγάπη των Αρμενίων επανήλθε, βρίσκεται στη λάθος πλευρά όπως πάντα. Είτε της αρέσει της Γαλλίας είτε όχι, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν το Καραμπάχ είναι τουρκικό έδαφος για πάντα. Σε μια περίοδο όπου η ΕΕ και η Τουρκίας αντάλλασσαν αμοιβαία θερμά μηνύματα, λίγες ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής των ηγετών της δεν υπάρχει εξήγηση για την παρέμβαση που έλαβε χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την άποψή μας, η επιχείρηση Irini είναι μια παγίδα με νάρκες που στήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτό τις χώρες να μαζέψουν τα μυαλά τους. Ευχόμαστε τα κράτη μέλη να μην υποπέσουν στο σφάλμα να επιβάλουν κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Αν σου άρεσε κάνε