Μπορέλ: Απαράδεκτα τα λόγια του Ερντογάν για τον Μακρόν

Μπορέλ: Απαράδεκτα τα λόγια του Ερντογάν για τον Μακρόν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 25/10/20, 17:24

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν για τον Εμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή του στο twitter.

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση» τονίζει ο κ. Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε χθες κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τις αντιδράσεις της γαλλικής προεδρίας η οποία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, ανακαλώντας παράλληλα για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Στο μεταξύ, σε ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, απάντησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας - τον τρόπο ζωής μας» έγραψε ο Φαχρετίν Αλτούν, για να εισπράξει την απάντηση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς . «Συγηνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής» έγραψε ο κ. Σχοινάς στο Twitter παραθέτοντας και την διάταξη της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Αν σου άρεσε κάνε