Απειλεί ο Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στους Έλληνες όπως πρέπει

Απειλεί ο Ερντογάν: Θα απαντήσουμε στους Έλληνες όπως πρέπει

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:19 Δημιουργία 14/10/20, 13:32

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κλιμακώνοντας την ένταση λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην επαναδραστηριοποίηση του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως το ερευνητικό σκάφος θα συνεχίσει το έργο του.

Ακόμα, ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε να δίνουμε επί τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης να ανοίξει τα Βαρώσια στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι «ανήκουν στους Τουρκοκύπριους»

Νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ακόμα, ο Ερντογάν είπε πως ευρήματα των 320 δισ. κυβικών μέτρων σε αποθέματα από το γεωτρύπανο της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, το Fatih, στις 20 Ιουλίου, έκαναν τη χώρα «πολύ χαρούμενη».

Πρόσθεσε ότι και άλλα καλά νέα για τα αποθέματα φυσικού αερίου θα προέλθουν από τις τρέχουσες δραστηριότητες του Fatih στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε επίσης ότι το Yavuz θα βγει επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του.

Αν σου άρεσε κάνε