Βαρώσια: Άνοιξε η πύλη για το παραλιακό μέτωπο

Βαρώσια: Άνοιξε η πύλη για το παραλιακό μέτωπο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:29 Δημιουργία 08/10/20, 16:17

Νωρίτερα σήμερα άνοιξε το σημείο διέλευσης της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων, όπως είχε εξαγγελθεί από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ.

Τα κιγκλιδώματα αφαιρέθηκαν και επετράπη η διέλευση του κόσμου, χωρίς έλεγχο εγγράφων ή ταυτοτήτων.

Σε αντίθεση με τα όσα είχαν αρχικά ανακοινωθεί για τελετή ανοίγματος της παραλιακής ζώνης, κάτι τέτοιο απαγορεύθηκε με εντολή του «ανώτατου εκλογικού συμβούλιου» του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, το «συμβούλιο» αναφέρει ότι η διενέργεια τελετής ανοίγματος των κλειστών Βαρωσίων κατά τη διάρκεια του «εκλογικού χρονοδιαγράμματος» ενόψει των «προεδρικών εκλογών» της 11ης Οκτωβρίου, απαγορεύεται με βάση το άρθρο 80 του «νόμου περί εκλογών και δημοψηφισμάτων».

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ανανεωθεί το οδόστρωμα και έχουν απομακρυνθεί μπάζα από τα σημεία των Βαρωσίων, όπου θα αποκτήσει πρόσβαση το κοινό ενώ οι εντατικές εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται κανονικά.

Την ώρα των προετοιμασιών και παρά τις αντιδράσεις των ξένων κυβερνήσεων, ο Ερσίν Τατάρ παραχώρησε συνέντευξη στην «Haber Kıbrıs», επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά τις ίδιες θέσεις του, ενώ εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την απόσυρση του κόμματος του Κουντρέτ Όζερσαϊ, από την «κυβέρνηση».

Αν σου άρεσε κάνε