Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους

Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:46 Δημιουργία 06/10/20, 14:31

Στη στρατηγική της κυβέρνησης σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρθηκε μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Η Ιταλία μαζί με τη Γερμανία, είναι οι χώρες που αντιμετωπίζουν καλύτερα το δεύτερο κύμα του ιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα έκτακτα μέτρα θα παραταθούν έως και τη 31η Ιανουαρίου, ενώ σε όλους τους νομούς της Ιταλίας θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους ανοικτούς χώρους. Επίσης, πρόκειται να αυξηθούν οι έλεγχοι για την αποφυγή συνωστισμού ενώ προς το παρόν δεν προβλέπεται η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καφέ, των μπαρ και των εστιατορίων. Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν κλαμπ και ντίσκο.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε και στα σχολεία, δηλώνοντας πως η κατάσταση δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει πως «πριν από δυο μήνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονταν 30 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ σήμερα είναι 323».

Τέλος, απόψε πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για την οριστική έγκριση του σχετικού κυβερνητικού διατάγματος, το οποίο αναμένεται να ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα από την Πέμπτη..



Αν σου άρεσε κάνε