Μεξικό: Εξιτήριο σε γυναίκα 103 ετών που «ξεγέλασε» τον κορονοϊό

Μεξικό: Εξιτήριο σε γυναίκα 103 ετών που «ξεγέλασε» τον κορονοϊό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:17 Δημιουργία 05/10/20, 13:01

Κόντρα στην επιστήμη και τα προγνωστικά φαίνεται να πήγε μεξικανή 113 ετών, η οποία νόσησε από κορονοϊό, παρέμεινε στο νοσοκομείο για 11 μέρες και επέστρεψε στο σπίτι της, προτρέποντας μάλιστα το νοσηλευτικό προσωπικό, να προσέχει τον εαυτό του.

Σύμφωνα με το μεξικάνικο Ινστιτούτο κοινωνικής ασφάλισης το οποίο υπάγεται στο σύστημα υγείας της χώρας, η γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, είχε πνευμονολογικά προβλήματα αλλά δεν έπασχε από άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η υπέρταση, γεγονός που βοήθησε στην ίαση της.

Η ηλικιωμένη εισήχθη στο νοσοκομείο στις 22 Σεπτεμβρίου με πυρετό δύσπνοια και καταρροή αλλά δεν χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα και επέστρεψε το σπίτι της την Παρασκευή.

Στο συγκινητικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η γυναίκα κατά τη μεταφορά της με αναπηρικό αμαξίδιο εκτός νοσοκομείου, χειροκροτεί τους γιατρούς της και τους παροτρύνει να προσέχουν και εκείνοι.

Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί πάνω από 750.000 κρούσματα και 78880 θάνατοι από το Φεβρουάριο.

Ωστόσο, η περίπτωση της ηλικιωμένης δεν είναι μοναδική καθώς ακόμα ένας άντρας 118 ετών από τη νοτιοανατολική πολιτεία Ταμπάσκο, διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 25 Ιουλίου και επέστρεψε σπίτι του υγιής.

Αν σου άρεσε κάνε