ΥΠΟΙΚ Βρετανίας: «Δεν μπορώ να σώσω κάθε θέση εργασίας»

ΥΠΟΙΚ Βρετανίας: «Δεν μπορώ να σώσω κάθε θέση εργασίας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:48 Δημιουργία 24/09/20, 19:29

Ένα ακόμα πρόγραμμα στήριξης ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ, προειδοποιώντας ωστόσο πως τα συγκεκριμένα μέτρα δε θα είναι σωτήρια για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Μέρος των μέτρων αφορά σε φοροελαφρύνσεις στον τομέα της εστίασης αλλά και παράταση της αποπληρωμής δανείων των επιχειρήσεων.

«Δεν μπορώ να σώσω κάθε επιχείρηση, δεν μπορώ να σώσω κάθε θέση εργασίας. Καθώς ανοίγει πάλι η οικονομία, είναι λάθος να παραμείνουν εργαζόμενοι σε θέσεις που υπάρχουν μόνο εντός του προγράμματος αναστολής συμβάσεων», δήλωσε ο Ρ. Σουνάκ.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, η αύξηση της ανεργίας μοιάζει αναπόφευκτη με μεγάλες εταιρείες όπως η British Airways, η Rolls-Royce και η Marks & Spencer να ανακοινώνουν απολύσεις.

Η ανεργία στη Βρετανία «σκαρφάλωσε» στο 4,1% στο τρίμηνο έως τον Ιούλιο, με 1,4 εκατ. ανέργους και την Τράπεζα της Αγγλίας να αναμένει εκτόξευση του ποσοστού ανέργων στο 7,5% έως τα τέλη του χρόνου, εάν δεν αντικατασταθεί το πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων εργασίας, που έχει στηρίξει 8,9 εκατ. θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και εκπνέει τον επόμενο μήνα -νωρίτερα σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Η νέα κρατική στήριξη θα είναι διαθέσιμη για εργαζόμενους, επιχειρήσεων που απασχολούν τουλάχιστον στο ένα-τρίτο του κανονικού ωραρίου ενώ εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην κυβέρνηση περίπου 3-4 δισ. στερλίνες, επιπλέον των 50 δισ. στερλινών που κόστισε το προηγούμενο πρόγραμμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε υπέρ του υπουργού Ρ. Σουνάκ υποστηρίζοντας την κίνηση του δευτέρου να ενημερώσει το κοινό για τις επερχόμενες δυσκολίες.

Αν σου άρεσε κάνε