Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο, λέει το NATO - Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο, λέει το NATO - Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:17 Δημιουργία 03/09/20, 19:51

Για συμφωνία της Ελλάδας και της Τουρκίας ώστε να ξεκινήσουν συνομιλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Νορβηγού αξιωματούχου στο Twitter μετά από τις επαφές που είχε και με τις δύο πλευρές, συμφώνησαν να προσέλθουν σε διάλογο με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι συζητήσεις ξεκινούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σημαντικοί σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ μια σημαντική πλατφόρμα για συζητήσεις για όλα τα θέματα που άπτονται της κοινής μας ασφάλειας.

Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρούμε λύση στις εντάσεις στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ» σημειώνει ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Το ΥΠΕΞ

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν, «έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Αν σου άρεσε κάνε