Ίσες αποστάσεις για Ελλάδα και Τουρκία από εκπρόσωπο της Κομισιόν - Τα «μαζεύει» η ΕΕ

Ίσες αποστάσεις για Ελλάδα και Τουρκία από εκπρόσωπο της Κομισιόν - Τα «μαζεύει» η ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/09/20, 14:58

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι απόψεις της συνεργάτιδας του επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, περί ίσων ευθυνών που φέρουν η Ελλάδα και η Τουρκία για την ένταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο χώρο του Αιγαίου.

Η Νάταλι Τότσι σε ανάρτησή της και στο Τwitter προχθές, Τρίτη, ανέφερε: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του '99».

Το «μάζεμα» του Μπορέλ

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μπορέλ, Πίτερ Στάνο, υπογράμμισε ότι «οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη.

Η κυρία Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου», συμπλήρωσε ο κ. Στάνο.

Αν σου άρεσε κάνε