ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στη χρήση πλάσματος κατά του Covid-19

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στη χρήση πλάσματος κατά του Covid-19

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:05 Δημιουργία 24/08/20, 11:57

Με τον αριθμό κρουσμάτων και νεκρών να αγγίζει τους 450 και 31.344, αντίστοιχα ανά 24ωρο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εγκρίνει τη χρήση πλάσματος αποθεραπευμένων σε ασθενείς με Covid – 19.

Το μεγαλύτερο πλήγμα παγκοσμίως, από τον COVID-19 υφίστανται οι ΗΠΑ, με 176,810 νεκρούς έως χθες, Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ μόνο στην Καλιφόρνια, καταγράφηκαν 16 θάνατοι και 16,139 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Η ανακοίνωση του FDA, ήρθε μια μόλις μέρα μετά τις κατηγορίες του Ντ. Τραμπ για προσπάθεια του Οργανισμού να παρεμποδίσει τη διάθεση εμβολίων και θεραπειών, για πολιτικούς λόγους, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

«Αυτό περίμενα τόσο καιρό. Είμαι ευτυχής που κάνω μια τέτοια ιστορική ανακοίνωση για τη μάχη μας, κατά του Κινεζικού ιού, που θα σώσει αμέτρητες ζωές», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η μετάγγιση αίματος που περιέχει αντισώματα και χρησιμοποιείται πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωσή της στις ΗΠΑ, ενισχύει τον οργανισμό των ασθενών, βοηθά στην ταχύτερη καταπολέμηση του ιού και περιορίζει τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει.

Ο FDA παρόλα αυτά, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται ασφαλής στις πρώτες κλινικές δοκιμές, αλλά απαιτείται ακόμα έρευνα για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά της. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται προς το παρόν μόνο στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών και σε ασθενείς προχωρημένου σταδίου.

Αν σου άρεσε κάνε