Η Κύπρος είναι ο εθνικός στόχος της Τουρκίας, τόνισε ο Ακάρ

Η Κύπρος είναι ο εθνικός στόχος της Τουρκίας, τόνισε ο Ακάρ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:08 Δημιουργία 30/07/20, 10:03

Την προσήλωση της Τουρκίας στην Κύπρο επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας του Ταγίπ Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ).

Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, «η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί».

Ακόμα, ο Ακάρ ήλωσε ότι οι «γεωτρητικές δραστηριότητες σε περιοχές με άδεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δικαίωμα της Τουρκίας και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα. «Καθώς η Τουρκία και η “ΤΔΒΚ” με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε ο Akar.

Επανέλαβε ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “ΤΔΒΚ” θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται με τους Τουρκοκύπριους όπως έχει κάνει στο παρελθόν.

Αν σου άρεσε κάνε