Συνεργάτης του Μπάιντεν δίνει εύσημα στην Ελλάδα για τη στάση απέναντι στην Τουρκία

Συνεργάτης του Μπάιντεν δίνει εύσημα στην Ελλάδα για τη στάση απέναντι στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 29/07/20, 11:39

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πως χειρίστηκε την ένταση των τελευταίων ημερών με την Τουρκία στο Αιγαίο απέδωσε ο Μάικλ Κάρπεντερ, ένας εκ των στενών συνεργατών του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ και αντιπάλου του Ντόναλτ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν.

«Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια σημαντική διπλωματική επιτυχία με την αποκλιμάκωση της έντασης με την Άγκυρα και εφεξής, οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια ισχυρή, συντονισμένη συνεργασία των ΗΠΑ με την ΕΕ» ανέφερε ο Αμερικανός με ανάρτηση του στο Twitter.

Ακόμα, ο Κάρπεντερ retweet το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, που ανέφερε «Η Ελλάδα λέει ότι η ένταση αποκλιμακώνεται στην διαμάχη με την Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο. Οι εντάσεις στην πολύχρονη διαμάχη των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει ένα ερευνητικό σκάφος ανατολικά των ελληνικών νησιών της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελλόριζου.

Η πρωτοβουλία επικρίθηκε δημοσίως από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis παρέμεινε αγκυροβολημένο στο νοτιοανατολικό τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας».

Σημειώνεται πως ο Κάρπεντερ, πέρα από το ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα «κεφάλια» της προεκλογικές εκστρατείας του Μπάιντεν, είναι και διευθυντής του αμερικανικού ιδρύματος Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement

Αν σου άρεσε κάνε