Ο Τραμπ ζητά συλλήψεις για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ ζητά συλλήψεις για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:31 Δημιουργία 01/06/20, 21:28

Την «απάντηση» των Αμερικανών κυβερνητών στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, επέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τόνισε πως θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση και ότι η τωρινή «απάντηση» τούς κάνει να φαίνονται αδύναμοι, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ.

«Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Προέτρεψε τους κυβερνήτες να επιδιώξουν την επιβολή τιμωρίας, να προβούν σε σαρωτικές συλλήψεις και να περάσουν νόμους κατά της πυρπόλησης σημαιών.

Ακόμα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει στη Νέα Υόρκη την Εθνοφρουρά, εάν κάτι τέτοιο χρειαστεί.

Ήδη, 40 πόλεις έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες αψήφισαν τις απαγορεύσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα για τις δύο επόμενες ημέρες ανακοινώθηκε στην Ουάσινγκτον, μετά τον εμπρησμό εκκλησίας κοντά στον Λευκό Οίκο, αλλά και τις συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει στο Μπέβερλι Χιλς, τη Σάντα Μόνικα, ενώ στο Ατλάντικ Σίτι το μέτρο θα ισχύσει για όλη την εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε