Στους 32.616 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία

Στους 32.616 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:53 Δημιουργία 22/05/20, 19:39

Στους 32.616 ανέρχονται μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία, με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας να ανακοινώνει την Παρασκευή 130 νέους θανάτους συγκριτικά με την Πέμπτη.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 652 το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμών επιβεβαιωμένων περιπτώσεων της νόσου να φτάνει τις 228.656.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ, για τεσσαρακοστή έβδομη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι ο δείκτης μετάδοσης του ιού, παραμένει κάτω από την μονάδα σε όλη την χώρα, εκτός από τη μικρή βορειοδυτική περιφέρεια της Βάλε Ντ΄Αόστα. Οι αυξομειώσεις του όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή, ιδίως στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Οι ειδικοί του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας δεν αποκλείουν αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων. Καθησυχάζουν όμως τους πολίτες υπογραμμίζοντας ότι «οι υγειονομικές αρχές είναι σε θέση να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν νέες μολύνσεις».

Από σήμερα το βράδυ, τέλος, πάνω από χίλιοι αστυφύλακες και αστυνομικοί πρόκειται να κάνουν υπερωρίες και το βράδυ, στην ιταλική πρωτεύουσα, ζητώντας από τους κατοίκους να σέβονται τους κανόνες και να αποφεύγουν επικίνδυνους συνωστισμούς σε δρόμους και πλατείες της Αιώνιας Πόλης.

Αν σου άρεσε κάνε