Η Σεούλ διαψεύδει τα περί χειρουργικής επέμβασης του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Σεούλ διαψεύδει τα περί χειρουργικής επέμβασης του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 04/05/20, 15:44

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τις τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες δεν εμφανίστηκε δημοσίως, δήλωσε αξιωματούχος της Νότιας Κορέας χθες ενώ οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυροβολισμούς στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ).

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους της απουσίας του βορειοκορεάτη ηγέτη, ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που τον ήθελαν να υποβλήθηκε σε επέβαση καρδιάς.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Κιμ δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας. Σε ερώτηση εάν είναι επίσης ψευδες ότι ο Κιμ υποβλήθηκε σε απλή ιατρική θεραπεία, ο αξιωματούχος απάντησε μονολεκτικά «ναι».

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έβαλε τέλος στις φήμες για την κατάσταση της υγείας του αφότου εμφανίστηκε τελικά στα εγκαίνια εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Μετά την επανεμφάνισή του – από τις 11 Απριλίου, οπότε είχε να δώσει σημεία ζωής - στρατιώτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αντάλλαξαν χθες πυρά γύρω από ένα αγροτικό φυλάκιο.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών ήταν η τελευταία αντιπαράθεση ανάμεσα στις αντίπαλες Κορέες που τεχνικά παραμένουν ακόμα σε πόλεμο μετά τη σύγκρουση του 1950-53, η οποία κατέληξε σε εκεχειρία, και όχι συνθήκη ειρήνης.

Αν σου άρεσε κάνε