Η Ευρώπη σε «καραντίνα», η Ουχάν στην κανονικότητα

Η Ευρώπη σε «καραντίνα», η Ουχάν στην κανονικότητα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:37 Δημιουργία 11/03/20, 09:27

Την ώρα που τα κρούσματα στην Ευρώπη αυξάνονται με δραματικούς ρυθμού, η Ουχάν, η κινεζική μεγαλόπουλη, από όπου ξεκίνησε την πορεία του ο κοροναϊός, επιστρέφει στην κανονικότητα.

Υπηρεσίες και εταιρείες που παράγουν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες, που θεωρείται πως απαιτούνται για την καθημερινή ζωή ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα επαναλειτουργήσουν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες θα λαμβάνουν άδειες επαναλειτουργίας προοδευτικά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά, όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Θα δοθούν επίσης άδειες επαναλειτουργίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζουν εθνικές ή διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

«Καμπανάκι» από Μέρκελ

Την ίδια ώρα, σοκ προκάλεσε η εφιαλτική προειδοποίηση της Άγγελας Μέρκελ ότι μπορεί να μολυνθεί έως και το 60%-70% του πληθυσμού της Γερμανίας.

Μιλώντας σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. της CDU στο Βερολίνο, η καγκελάριος φέρεται να είπε, σύμφωνα με τη Bild, ότι μπορεί να μολυνθούν έως και 58 εκατομμύρια Γερμανοί, εάν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν υποστήριξε ότι το 80% όσων μολυνθούν, θα αντιμετωπίζουν ήπια ή σχεδόν καθόλου συμπτώματα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 1.500 κρούσματα του στη Γερμανία και οι πρώτοι δύο θάνατοι το βράδυ της Δευτέρας, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα (ποσοστό θανάτων σε σχέση με αριθμό κρουσμάτων) κυμαίνεται γύρω στο 0,2% την ώρα που αγγίζει σχεδόν το 5% στην Ιταλία.

Η Μέρκελ σχεδιάζει μια έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ, καθώς και εκπροσώπους συνδικάτων και εργοδοτών για να συζητήσουν για περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Αν σου άρεσε κάνε