Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:47 Δημιουργία 24/02/20, 16:38

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία, καθώς οι νεκροί από την επιδημία ανέρχονται πλέον στους 7, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον κοροναϊό: επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

Και σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. «Μην ανοίγετε σε κανέναν», λέει σε έκκληση του ο Ερυθρός Σταυρός.

Ακόμα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη γειτονική μας χώρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 220, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την επιδημία είναι 9, με 6.527 να έχουν ελεγχθεί για τον κοροναϊό και να έχουν βγει αρνητικοί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πάντως πως δεν εξετάζει ακόμα την αναστολή των ταξιδιών εντός της περιοχής του Σένγκεν ύστερα από την εμφάνιση του κοροναϊού στην Ιταλία, αλλά εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.

«Όσον αφορά διάφορα σενάρια, όπως μια συντονισμένη αναστολή του Σένγκεν, δεν προχωράμε σε αυτό επί του παρόντος, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Αν σου άρεσε κάνε