Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα του κοροναϊού εκτός Κίνας

Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα του κοροναϊού εκτός Κίνας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:09 Δημιουργία 20/02/20, 19:37

Σε τουλάχιστον 75.751 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 2.128 θάνατοι από την επιδημία, με τους 2.121 από αυτούς να είναι εντός της Κίνας.

Εκτός της ασιατικής χώρας, έχουν καταγραφεί κρούσματα σε 26, με 7 θανάτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους ΠΟΥ, από τα 1.076 κρούσματα εκτός Κίνας που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, πάνω από τα μισά είναι σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που παραμένει υπό καραντίνα κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας.

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης στη Νότια Κορέα, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ύστερα από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 53, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται σε εκκλησία στην οποία πήγε μια 61χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

Τα τελευταία κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τη Νότια Κορέα προέρχονται από «ορισμένες διακριτές ομάδες», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Όλιβερ Μόργκαν, ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την αξιολόγηση κινδύνου.

«Οπότε, παρόλο που ο αριθμός φαίνεται αρκετά υψηλός, συνδέεται κυρίως με γνωστά υπάρχοντα κρούσματα», δήλωσε ο Μόργκαν.

Ο Γκεμπρεγεσούς, σημειώνοντας ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αναφέρει συνολικά 104 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 22 σήμερα, δήλωσε: «Με τα μέτρα που μπορούν να λάβουν, ανάλογα με τον κίνδυνο δημόσιας υγείας που έχουν, νομίζω ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πράγματι διαχειρίσιμος».

Αν σου άρεσε κάνε