Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες: Φύγετε από την Κίνα

Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες: Φύγετε από την Κίνα

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 23/08/19, 20:23

Να αναζητήσουν τρόπους για να διακόψουν την παραγωγή τους στην Κίνα και να τη μεταφέρουν στις ΗΠΑ «διέταξε» σήμερα τις αμερικανικές εταιρείες ο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της επιβολής δασμών σε αμερικανικά αγαθά 75 δισ. από το Πεκίνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δε μπορεί να υποχρεώσει τις εταιρείες να φύγουν από την Κίνα και δεν διευκρίνισε πώς μπορεί να εφαρμόσει αυτή την εντολή. Πρόσθεσε, όμως, σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο Twitter, ότι θα απαντήσει αργότερα σήμερα στην απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να επιβάλει νέους τελωνειακούς δασμούς σε αμερικανικά αγαθά αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες μας διατάσσονται δια του παρόντος να αρχίσουν να αναζητούν μια εναλλακτική αντί της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς των εταιρειών σας ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και την παραγωγή των προϊόντων σας στις ΗΠΑ» ανέφερε σε μία από τις αναρτήσεις του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Δεν χρειαζόμαστε την Κίνα και, ειλικρινά, θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτούς» έγραψε.

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ «έχασαν βλακωδώς» τρισεκατομμύρια δολάρια από την Κίνα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι Κινέζοι «έκλεψαν την πνευματική ιδιοκτησία και θέλουν να συνεχίσουν».

Αμέσως μετά τις αναρτήσεις αυτές, οι βασικοί δείκτες της Γουόλ Στριτ υποχώρησαν κατά περίπου 1%.

Με άλλη ανάρτησή του, ο πρόεδρος έδωσε εντολή σε όλες τις υπηρεσίες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών FedEx, Amazon, UPS, να «αναζητήσουν και να σταματήσουν» όλες τις παραδόσεις του Fentanyl από την Κίνα ή από οπουδήποτε αλλού, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο οπιοειδές σκοτώνει 100.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο. «Ο πρόεδρος Σι είχε πει ότι αυτό θα σταματούσε, αλλά δεν έγινε. Η οικονομία μας, χάρη στα κέρδη των τελευταίων 2,5 ετών, είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από της Κίνας. Και θα τη διατηρήσουμε έτσι» κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε