FT: Η μεσαία τάξη θα τιμωρήσει τον Τσίπρα στις εκλογές

FT: Η μεσαία τάξη θα τιμωρήσει τον Τσίπρα στις εκλογές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:09 Δημιουργία 12/06/19, 11:05

Το μήνυμα των μεσαίων στρωμάτων της Ελλάδας θα είναι κατά των πολιτικών του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, σημειώνουν οι Financial Times την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, εάν όλες οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει πρόωρο τέλος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με ήττα, στις γενικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Και καθώς η προεκλογική καμπάνια ξεκίνησε την Τρίτη, οι FT μεταδίδουν ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες –καταγράφοντας την ίδια διαφορά με αυτή της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Στο δημοσίευμα επίσης τονίζει ο αρθρογράφος πως οι Έλληνες της μεσαίας τάξης δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τις φορολογικές αυξήσεις.

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές», σημειώνει ο Άρης Χατζής, καθηγητής νομικής και πολιτικός σχολιαστής, όσον αφορά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Είναι πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις για να καταφέρει να κερδίσει έδαφος σε μόλις τέσσερις εβδομάδες», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε